Just nu har vi en pandemi över hela världen. Just nu vill alla ha rena händer. Fungerar verkligen handdesinfektion?

Den frågan hör man ställas då och då. Det är ju inte som vilken influensa som helst. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Du behöver inte köpa handsprit mot virus.

desinficera

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

Du kan använda tvål hemma istället. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Handspriten dödar visserligen bakterier men inte alla bakterier. Handsprit biter inte på förkylningsvirus.

Handdesinfektionsmedel

Det är enkelt att bli smittad. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Så desinficerar du händerna

Få ut ett bättre skydd av din desinfektion genom att lära dig mer om hur det fungerar. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. 20 sekunder är kortast tid.

En antiseptisk tvål är bra att använda oberoende av tid på året. Det här är något du bör ta för vana att göra. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Virusskyddet byggs upp om du tvättar händerna noga. desinfektionmedel Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Inget bra med andra ord.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Bruka sprayen där du tycker att det behövs.

En bra bakteriedödande spray kan också användas på andra ytor som möbler, matvaror och sådant som du kommer hem med. Objekten blir fira från virus. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Om du sprayar plasten med antibakteriell spray får du ordning på problemet.

Summering av hur du ska sköta din handdesinfektion på bästa möjliga vis

Jobba med handtvätt och tvål. Du behöver inte handsprit virus kan dö av som handdesinfektionsmedel när du vet hur du använder tvål och bakteriedödande spray på rätt sätt. Med en vattenbaserad handdesinfektion har du allt som du behöver.