Vill du ha bra kraft vid städning men inte ha starka kemikalier så är natriumkarbonat ett ypperligt val. När du ska städa så funkar det att använda olika typer av SODA.

Även fast natriumkarbonat är naturligt så är det fortfarande starkt nog för rengöring. Då det är så att det är starkt trots att det är naturligt så bör du skydda dig.

Får man använda natriumkarbonat hur som helst?

Enligt Livsmedelsverket så är det ofarligt nog att inte begränsas. Natriumsalter av kolsyra går också under namnet SODA och bland dessa finner vi utöver natriumkarbonat, natriumseskvikarbonat och natriumvätekarbonat.

Det är natriumvätekarbonat som ingår i bakpulver som kan användas för matlagning såväl som för städning. Natriumkarbonat är dock starkare och finns i specifika produkter för just städning.

Natriumkarbonat

Det är tryggt och säkert att göra rent med målarsoda och hushållssoda.

Trots att det är ett naturligt ämne så är natriumkarbonat irriterande, vilket är viktigt att veta. Om man får det i munnen så kan det orsaka sveda. Detta är inte bakpulver utan något mycket starkare som ingår i städprodukter.

För att göra rent en yta inför målande eller tapetsering så använder man målasoda. Man använder målasoda även till att göra rent golv innan behandling av det. Efter att man använt SODA för att göra rent ytor som ska ha färg så måste man först låta det torka.

Använd natriumkarbonat som tvättsoda då du behöver mer kraft

Tvättsoda är ett magiskt medel och det beror på att den är alkalisk. Det rår t.o.m. på fett och vax! Om du har något som innehåller natriumkarbonat kan du även få bort stearinfläckar. Dock behöver du köpa natriumkarbonat utblandat i en produkt.

Eftersom tvättsoda är skapat för att vara starkt så kan du använda det till tyngre rengöring. Ämnet kan vara frätande så använd med försiktighet. Ska man använda medlet bör man skydda sig med handskar för att undvika skador.

Var kan du köpa tvättsoda och andra natriumkarbonatprodukter?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Man kan köpa dessa produkter i specifika butiker för måleri men också i välsorterade sortiment för hushållsprodukter. Online kan vara ett smart ställe att börja på då det kan finnas till bättre pris.

Följ produktens instruktioner för din säkerhet. Natriumkarbonat Med svenska produkter får du också svenska instruktioner vilket kan vara bättre för dig.