Tänk att ett namn som tidigare fick dig att tänka på en trevlig grillkväll med mexikansk öl nu får dig att darra av skräck. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Det handlar ju inte bara om att du kan bli sjuk av cononavirus. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Därför kan man smitta andra utan att man märker det.

Cononavirus har följande symtom

Symtomen varierar från person till person. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Du kan få hosta och andningsbesvär av cononavirus.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Sjukdomen kan smitta även utan symtom.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Steg 1 är att stärka immunförsvaret och det är så lätt som att ta C-vitamin i förebyggande syfte. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Öka dosen om du får sjukdomssymtom.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. När sprayen har torkat så går den att äta. Coronaviruset har ingen chans.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Det är svårt att veta var smittan hamnar då.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. Om alla skulle använda ansiktsmask så skulle smittan spridas ändå.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Apoteken fick slut på handsprit. Vissa bakterier överlever handspriten. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Då är det bättre att välja andra metoder. Medlet som du använder måste vara snällt mot huden. Din hud blir lätt torr om du använder handsprit. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

Vi ska också komma ihåg kraften i helt vanlig handtvätt. Antibakteriell Handtvål. Gnid in och tvätta händerna i minst 20 sekunder. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Det får aldrig ta slut på ytdesinfektion

Bakterier och virus kan finnas på alla ytor. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Prova en antibakteriell spray mot bakterier och virus. Det är lika viktigt som tvål. Många bakterier finns i butikerna, därför kan det vara bra att spraya med en bakteriedödande spray när du kommer hem.

Gör ditt bästa och försök hålla dig lugn

Tänk på att stress kan påverka ditt immunförsvar negativt. Det är inte så bra om du vill vara skyddad mot cononavirus och bakterier och virus. På så sätt får du ett bra skydd mot virus.