Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Ingen vet vad som väntar men du kan ändå desinficera dig.

Du måste desinficera

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Det är inte klarlagt om sprit fungerar mot virus.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Händerna ska tvättas så ofta det går. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Tvätta alltid dina händer med tvål när du kommer hem. Det ger en god desinfektion för dina händer.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

Bakterier finns överallt. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Man har haft viss framgång mot spridning genom att använda bakteriedödande kolloidalt silver. En bakteriedödande spray ger mycket god spridning. Du kan använda sprayen på det mesta för att döda virus.

Var skyddad året runt

Glöm bort apotekens handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Kombinationen av en bra antiseptisk tvål och en smart bakteriedödande spray bör du alltid ha tillgång till. Det får inte ta slut. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

pandemi

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Därför måste du tänka på vad du tar i.