Under vintertid är det många som får fotsvett. Men ingen årstid är egentligen befriad från problemet.

Men du ska inte skämmas för fötter som luktar fotsvett, det här är trots allt en del av livet. Idag finns det spray som du kan använda dig av för att bli av med dålig lukt. Sprayen fixar biffen.

ta

På allt-fraktfritt.har 2 sprayer i sortimentet. Varianten som heter Luktstopparen kan användas som deo. Eliminerar svettlukten i 10-12 timmar.

Det går inte att göra något åt gamla skor

Det finns förstås skor som är bortom all räddning. Men innan du kastar dem kan du prova att ge dem en behandling med sprayen. Men oftast är det nog ingen större ide.

Det är ju ändå ganska billigt att skaffa nya. Allt måste kastas tillslut. Även för skor. Använd bara luktborttagningsspray på skor som du fortfarande tycker om att ha på dig.

Så kan du ta bort dålig lukt med spray mot svettlukt

Det finns lite olika typer av spray som är till för att få bort röklukt och svettlukt. Alla produkter håller givetvis inte samma standard. När du väljer en sort som Luktstopparen så kan du lita på att det inte kommer att vara farligt. Du kommer inte att skada skorna eller dig själv.

Om du vill nå bäst resultat ska sprayen användas direkt i skon. Spruta på ett lager. Sen är det klart. Vänta en stund innan du använder skorna igen så att sprayen kan verka. Sedan känner du ingen svettlukt mer.

Därför stannar lukten kvar

Att ta bort dålig lukt kan ibland ta lång tid, därför är det viktigt att utreda alla potentiella orsaker. Titta på dina strumpor. Bomullsstrumpor har oftast ingen lukt.

Prova att byta strumpor. Byt en gång om dagen. ta dän äcklig doft i skor Andra kan byta flera gånger om dagen. Om du kan byta två gånger per dag så kan det vara ett bra sätt att motverka svettlukten på.

Men glöm inte bort dina fötter. Glöm inte att tvätta fötterna. Vid större problem kan man prova att använda Luktstopparen direkt på fötterna.

Både skor och fötter måste ju behandlas.