Vissa kläder är för ömtåliga för att kunna tvättas i tvättmaskin. Ibland kan de ju lukta svett oavsett. När du inser att det inte går att få bort svettlukt från kläder genom att vädra eller tvätta så krävs det andra metoder.

Luktborttagare är effektiv mot dålig lukt. Då kan du rädda dina ömtåliga kläder. Du kan även ge dina skor samma behandling.

Svettluktsdödaren är främst avsedd för sportkläder. Luktstopparen håller dålig lukt borta i upp till 12 timmar. allt-fraktfritt.se säljer båda varianterna.

odörspray

Få bort svettlukt från kläder med en smidig spray

Det finns fler än ett sätt att få bort dålig lukt. Sprayen Yocoair är ett populärt exempel. Sprayen kommer åt på många av de mest svåråtkomliga platserna.

En spray kan du ta med dig när du reser och det är verkligen smart. Om du är på resande fot är sprayen en perfekt resekamrat.

Hur vet man om det luktar svett?

Det kanske är en löjlig fråga. Men det finns annan lukt också. Om materialet i din sportutrustning och kläder har börjat ruttna så kanske du får bort lukten med en luktstoppande spray men materialet kommer ju inte att repareras av den.

Vissa sprayer är inte bra för dina kläder. Tänk på det. Du vill inte skada dina kläder bara för att du vill få bort dålig lukt. Var alltså noga med att undersöka om det verkligen är tal om svett och lukt som har uppstått då du har svettats i kläderna.

Ändra tvättrutin

Det finns även kläder som kan lukta illa trots att de går att tvätta i maskin. Kläder av syntetiska material är ett exempel. De luktar hur man än gör. Du måste tvätta materialet på rätt sätt.

Sköljmedel behövs till vissa plagg. deo mot kraftiga svettningar
Ju bättre du tvättar desto bättre blir resultatet. Tvätta kläder på rätt sätt och få bort svettlukt från kläder.

De gånger man inte hinner tvätta kläderna kan man använda sprayen. Sprayen torkar snabbt och du är snabbt igång med din vardag igen. Du kan till och med ha den i bilen.