Betsson missbrukade sin makt över spelberoende kund.

Betsson är anmäld till konsumentverket av en man som varit spelmissbrukare I sju år. Under en fyraårsperiod utvecklade mannen ett spelmissbruk som gjorde att han förlorade kontrollen över sin ekonomi. Under denna tid utsattes han av Betsson för agressiv marknadsföring att spela mer och mer.

Mannen har spelat för större och större belopp, opp till 220.000 kronor dygnet. På ett litet antal år förlorade han 6 miljoner och omsatte 134 miljoner, Mannen berättar att han innehaft VIP-status hos Betsson som en av deras bästa spelare.

Under perioden sände Betsson epost till honom, ofta flera i veckan alternativt varje dag, samtidigt som han blev uppringd vid vinster och för att få specialerbjudanden. Bonusebjudande via mejl kom hela tiden och ofta med krav att omsättas 10-35 gånger. Mannen fick ofta kort tid på sig att satsa upp bonusarna.

Konsumentverket menar att ett spelföretag är i en maktställning till en kund med spelberoende. Betsson har utnyttjat sin makt över den spelmissbrukande konsumenten bedömmer Konsumentverket.

Påträngande reklam att satsa får inte användas, skriver Konsumentverket. Extra utsatta grupper i samhället får inte väljas ut för denna typ av reklam. Konsumentverket anser att de mejl som sänts till mannen bör falla in under “annat agressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Betsson insåg, eller borde mot bakgrund av konsumentens spelmönster ha insett, att mannen ej hade kontroll över sitt spelande, skriver Konsumentverket.

Att utvecklingen har gått allt mer mot onlinespelande betyder oxå att spelföretagen erhållit fler analysbaserade sätt att spåra varje spelares beteende. Konsumentverket menar att spelbolagen har alla möjligheter att upptäcka spelmissbruk online.

En som försökt få en kommentar av Betsson utan att lyckas är Nyhetsbyrån Siren. Ytterligare information på http://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

Fler och fler Betssonproblem dyker upp på Nätet

Många mer än Konsumentverket råkar ut för problem med Betsson casino.

Reklambyrån Reklamwebben I Svedala AB driver en batalj på nätet för att få betalt för sin nota på 15 miljoner.
Mer info på http://reklamwebben.com.

På olika spelarsajter på nätet poppar det upp varningar för Betsson, att Betsson inte är att kunna lita på och att det kan vara en risk att ej få sina pengar ifall man verkligen skulle vinna en jackpott. Varningslistor finns icke på enstaka hemsidor, snarare på hundra eller 100-tals.

På konsument Europa finns det fall listade som ej fått ut sina pengar och vinster. Betssons villkor på cirka 30 sidor finstil tvingas alla konsumenter godkänna. När spelaren gjort detta så har Betsson laglig rätt att om man så vill konfiskera spelarens samtliga pengar och vinster, oberoende av summans storlek.

Ett sådant här uppförande av ett känt svenskt bolag som Betsson är helt oacceptabelt. Aktiespararna, Börsen eller Lotteriinspektionen borde också rycka in.