Det är ej alltid det behövs starka kemikalier för rengöring. Istället för miljöovänliga kraftiga kemikalier använd citronsyra för att avkalka dina maskiner. Detta är en karboxylsyra som har formeln C6H8O7. Man utvinner syran ur omogna citroner alternativt rentav genom jäsning.

rengöra

På speciell livsmedel anges endast e-beteckningen vid innehållsdeklarationen samt för citronsyra är den E330. citronsyra är en väldigt stark syra, således kan den göra enorm hjälp i huset. Man kan till exempel städa i badkar samt wc med väldigt bra resultat.

Hushållsmaskiner är nästa område där citronsyra kan visa “framfötterna”.

Men vänta aldrig för länge för att avkalka, utifall maskinen är sönder kommer det vara försent. Avkalka är icke enbart just för att skänka ett bra synintryck. Din snabbkokare som avger kalkstycken i kaffet och teet är självklart inte att föredra. Fast man borde desutom vara orolig inför kalkborttagningsmedel som är kraftiga samt farliga, men ifall man istället använder några teskedar citronsyra då får man dito bra verkan förutan hot för förgiftning.

Tro inte att alternativet med citronsyra är sämre, testa själva samt gläds åt resulatet. Mixa inte tillsammans askorbinsyra med citronsyra, de är inte samma. Du ska inte försöka göra rent med askorbinsyran!

När man väl har upptäckt fördelen utav att nyttja citronsyra för tvätt- och diskmaskiner vill du aldrig återgå till det gamla sättet. Att avkalka någon kaffebryggare går på nolltid och är superenkelt.

Fadd lukt i tvättmaskinen blir man av med genom att köra någon tvätt som har citronsyra i stället för tvättmedel.|Genom att köra ett program tillsammans med enbart citronsyra i tvättmaskinen får enkelt bort eventuell fadd lukt.

I princip alla verksamheter som hanterar livsmedel bör använda sig av detta naturliga citronsyraaltenativet för rengöring. Två flugor i en smäll; Avkalkning samt rengöring Vill du att era matbestick ska vara som fräscha igen? Lägg dem i en citronsyralösning. Bakplåtar kan annars vara ett gissel att få rena. Testa att rengöra grillgallret samt tillbehör tillsammans med citronsyra. citronsyra köpa

På köpet är citronsyra ett födoämne så du kan ha mat på rengjorda ytor. Ytorna får också en syrligt miljö där bakterier icke trivs. För att dryga ut citronsyrans effekt samt förmåga ska dess emballage alltid förslutas efter användning. Finns på allt-fraktfritt och Tradera.
Ska man vara rädd för att drabbas av citronsyra ALLERGI?

Det pratas en del om den överkänslighet citronsyra sägs kunna medföra. Ifall du är orolig att drabbas utav citronsyra ALLERGI, ta det extra försiktigt dock notera det faktum att det inte finns några vetenskapliga rön angående detta. Citronsyran finnes naturligt i bär och frukter såväl som inuti våra egna kroppar där den skänker våra celler ork. Livsmedelsverkat klargör det faktum att det är omöjligt att ha en allergireaktion av citronsyra eftersom allergier skapas utav diverse proteiner, vilket inte finns i citronsyra.

citronsyra är i nuläget allmän i både hudvårdsprodukter samt kosttillskott. Det finns dessutom citronsyra inuti vissa allergimediciner, så att kopplingen överkänslighet till citronsyra ska skrinläggas. I vilket fall kan allt tal om allergier glömmas bort när den används till rengöring.

Var alltid skyddad samt ha en burk citronsyra pulver hemma.

Lättaste tillvägagångsättet, och antagligen det billigaste att köpa hem citronsyra kan vara att köpa det på nätet. Citronsyra är inte dyrt, så beställ hem någon ordentlig spann åt all rengöring, avkalkning du kan tänka dig.