Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Köp gärna andra varumärken än handsprit apoteket. På senare tid har många blivit besvikna när man har märkt att desinfektionssprit inte har fungerat.

handtvål

Då kan det vara mycket bättre att använda en antibakteriell tvål istället. De personer som ofta använder alkohol som rengöringsmedel vittnar om att de får torra händer efter en tid.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Använd katjonisk handdesinfektion även om du inte har några symtom.

Kom ihåg att tvätta händerna

Om du inte bor tillsammans med någon så kan det hända att du har ett bättre skydd mot smitta. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

Det är inte samma sak om du har barn. Det är vanligt att barn som går i skolan blir smittade av varandra. Man måste vara försiktig. Upparbeta bra rutiner för handtvätt och lär dina barn.

Just nu måste du byta kläder oftare. Ta inte ytterkläderna med in. Då kan du vara säker på att smittan stannar ute. Prova att ha kolloidalt silver på kläder som kommer utifrån.

Prova att använda sprayen på frukt. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. Bästa fabrikat är IONplus och Holistic.

Glöm inte bort att hålla en god ytdesinfektion

Alla ytor måste vara rena. Med ytdesinfektion kan du säkra att saker som du köper i butiken inte kommer in i ditt hem med smitta. Har du en balkong kan du ta ut alla kassar dit och sedan desinficera varorna innan de plockas in i köket.

Hushållets alla medlemmar måste hålla samma rutiner. Du måste ha handtvål vid alla kranar. Ha tvål på andra ställen också. Tvål fungerar lika bra i köket. HANDSPRIT FRÅN APOTEKET kan inte ersätta det.