Att ha möjlighet att vara uppkopplad på nätet idag anser många vara en nödvändighet för att handla, få information etc, dock nätet har också en dunkel sida med ökat spelberoende alldeles för lätta för att “beställ nu – betala senare”.

Ha en ständig koll på Svarta listan så minimerar du risken att bli lurad av oetiska aktörer.

Med hjälp av en varningslista får du reda på om en sajt eller ett företag är kända för att vara oetiska elle lura sina kunder.

Krävs Svarta listan för att ha koll?

Om man läser dags- och ekonomitidningars nyheter, räcker inte det? Spelbolaget Betsson är ett bra exempel på en sajt som anses vara oseriös och oetisk för att det utnyttjar vissa spelares spelberoende som förlorat mycket pengar, dragit på sig enorma skulder och tidningar har bevakat hur det gått med dessa anmälningar.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Man kan få en hel del varningar via tidningarna, men de publicerar oftast de alarmerande nyheterna och följer sällan upp, som den stackaren som lurades in I ett spelberoende av en svensk laglig spelsajt. En sajt vi verkligen vill rekommendera när det gäller alla typer av spel på nätet är gertgambell.com som även har en Svarta listan.

Handla tryggt på internet med hjälp av rätt varningslista

En mycket bra idé är att kolla aktuell och uppdaterad varningslista för det företag eller sajt du funderar att spela eller handla ifrån.

Svensk Handels Varningslista
Det är bara om svartlisningen är aktuell och inte gammal som man ska lite på dess information. Många varnar om Betsson och alla deras bolag just nu men det kanske inte alltid har varit så.

Så fort du läser gammal varningsinfo utgå från att den är inaktuell. Det är mest vanligt folk som skriver sina åsikter på Svarta listan eller i olika forum.

Ett klokt drag kan vara att se vad gemene man anser om sajter eller aktuellt företag. Om ett företag eller en specifik sajt fått många klagomål måste man nog anta att varningslistans röda flagga är korrekt.

Man kan snabbt söka upp informationen och sedan verifiera den. Om å andra sidan all info pekar på att sajten är okey finns det knappast någon risk att surfa in på den.

Framförallt då du läser fakta online är det nödvändigt att verkligen vara kritisk

Du kan lugnt räkna med att vissa negativa inlägg är gjorda av konkurrenter till det företag eller sajt du undersöker. Kolla alltid vem som ligger bakom de negativa kommentarerna.

Större tidningar, TV eller företag som inte tvekar att skriva ut sitt namn bördu kunna lita på. Anonyma inlägg, kommentarer ska du absolut inte fästa någon vikt vid.