Det är ingen hemlighet att c vitamin är otroligt viktigt för oss människor. För att inte bli som sjömännen från förr så fick man i ung ålder veta hur viktigt det var att få i sig det.

Det väl knappt någon som drabbas av det längre. Fast det är ändå viktigt att förstå hur du kan använda kalciumaskorbat och askorbinsyra för att ta hand om din hälsa.

Vad är egentligen kalciumaskorbat och hur använder man det?

Askorbinsyra och kalciumaskorbat är de två c vitamin som finns i pulverform. På exempelvis allt-fraktfritt kan du få det lägsta priset på det i pulver då du inte betalar frakten.

kalciumaskorbat

Kalciumaskorbat är i grund och botten kalciumsalt av askorbinsyra som finns helt naturligt i många frukter och grönsaker. Man kan klassa kalciumaskorbat som näringsämne och antioxidant och framställa det syntetiskt.

Både askorbinsyra och askorbater kan man, enligt Livsmedelsverket, använda obegränsat. Men de säger också att undvika överanvändning av det i livsmedel.

Det finns många skäl till att c vitamin prisats.

Om du vill få i dig med cvitamin kan du se lite på kosttillskott och undra vad som kommer att vara bäst. Ett bekvämt sätt att få i sig vitaminer är genom kosttillskott. Bara man äter ett piller så har man ersatt frukten. Fast det sägs att c vitamin i pulverform är snäppet vassare.

Om man blandar det i vatten kan man dricka C-vitaminet i pulverform som man dricker under dagen fördelat. Istället för att få i hela mängden vitamin vid ett tillfälle tar du det hela långsammare. Vissa menar att detta är bättre för ett effektivt och jämnare upptag .

C vitamin som pulver form är så enkelt att få i sig med hjälp av dryck eller mat. Har man svårt att få i sig kosttillskott som piller blir detta ultimat.

Till barn är det dock viktigt att ha koll på doseringen av kalciumaskorbat och andra vitaminer. Barn behöver inte lika mycket som vuxna och även om cvitaminer är säkra att ta då de inte kan överdoseras så ska man aldrig överdriva.

C-vitaminer för hela kroppen och året om

C vitamin tabletter och brus köpt inte bara vid förkylningstider då det är populärt. Man behöver c vitamin hela året då det är så bra för så mycket.

För att immunförsvaret ska vara på topp så rekommenderade man i USA att man skulle inta 2 gr c vitamin dagligen mot Covid-19. kalciumaskorbat vs askorbinsyra Det är inte vem som helst som ger dessa rekommendationer utan samtliga ledande utbildningscenter för läkare. Med världsledande forskning också var East Virginia Medical School ett av dem som rekommenderade det.

En del ser vitamin C som ett vitamin mot trötthet och det är ju inte vara på vintern som vi kan känna oss trötta. Om man vill ta något för hud och hår så är c vitamin även av intresse för det.