Det är för det mesta bara i sagoböcker som mossan är vacker att se på. Men i trädgården så blir man inte glad av att se den här grönbruna växten, och man behöver ett bra medel mot mossa samt en ejektorflaska för att bli av med den.

Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo fixar biffen för det mesta. Medlet dödar på ett effektivt sett mossan. Om man bara har tålamod och rätt utrustning så går det fint.

spridarramp

Så tar ejektorflaskan död på mossan

Det fungerar lite som en trädgårdsspruta. Man kopplar vattenslangen till dunken och kör. En vanlig spridarramp kan inte mäta sig med detta.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. När man är redo är det bara att köra igång.

Även Takrent fungerar bra på olika påväxter.

Det finns också tak GTI och Takrent Turbo som är till för taket. Till detta köper man en särkild blandning för tak. Med tak gäller lite andra förhållningssätt.

För det första så bör man skrapa bort den mossa som man ser på taket med en skrapa. Sedan kan man spola med vatten för att få bort lösa bitar. Det kan hända att det fastnar i hängrännan men då får man göra rent den.

Med Tak GTI tar man sedan bort det sista av mossan. Man låter medlet vara på taket och taket blir mossfritt.

Det finns en enklare plan B men den tar längre tid. Spruta på rikligt med Bensaltensid eller Takrent Turbo. gödningsspridare gräsmatta Mossan regnar sedan bort om någon månad.

Spar ejektorflaskan och dunken för framtiden. Flaskan är ganska dyr och kan återanvändas. Det går utmärkt att göra egna järnsulfat sen. 15 kg kostar mindre än Mossa GTI. Till ditt tak så kan du använda Fulstopp.

Det finns tomma ejektorflaskor att köpa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på nätet.

Köp hos allt-fraktfritt.seHos dem kan du köpa Fulstopp. Allt-fraktfritt.De har egna produkter också.

Att beställa direkt från tillverkaren blir billigare. De brukar vara starkare blandningar också. Dessutom är det så att om en ejektordunk får för lågt vattentryck blir inte blandningen tillräckligt stark. All-fraktfritt.se får fler nöjda kunder med starkare blandningar.

Be om proffshjälp

Med ejektorflaskor ska man kunna göra arbetet själv. Att behandla ett tak kan ta några timmar och det är klart att man måste se till att ha nödvändig skyddsutrustning som skyddsglasögon, handskar och bra skor. Det är ju starka saker man håller på med.

Man bestämmer ju själv om man behöver hjälp. Om man tar in professionell hjälp så blir det ju ännu dyrare.

Man får bestämma själv. Mossan måste ju bort.