Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Räcker det inte med handsprit för att få rena händer?

Många tror felaktigt att handsprit skyddar mot coronaviruset. Lagren av handsprit tömdes snabbt. Men faktum är att handspriten kanske inte alls fungerar.

Faktum är att förkylningsvirus ofta överlever handspriten. Handtvätt är mycket bättre. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Håll dig skyddad med handtvål

handsprit

Genom att använda en antibakteriell tvål dödar du smittan snabbt och enkelt. En antibakteriell tvål är inte skadlig, men det kan alkogel vara. Den bakteriedödande tvålen är inte bara skonsam mot dig den dödar också virus snabbt och effektivt. Smittstopp handtvål är ett populärt val.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Skölj sedan händerna.

Tvätta händerna flera gånger samma dag. Se till att ha handtvål på toaletten. Kom även ihåg att tvätta händerna när du kommer hem. Tänk på att även ha tvål i köket. Då glömmer du inte bort det.

Då kan du få bakterier på händerna!

Oftast tänker man ju inte på det. ytdesinfektion plus Du måste tänka utanför handtvål boxen.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. Du kan bli smittad av andra. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Se även över lagret på jobbet.