Svedalaföretaget Gert Strand AB har utvecklat Fill-Up eJuice Lakritsrulle.se.

vg

E-vätska är den vätska man blossar i e-ciggen i stället för att blossa tobak. Genom Shake N´ Vape-systemet kan vejparen själv ställa in nikotinstyrkan eller välja nikotinfritt.

Man gör e-vätska genom att börja med denna flaska, fylld till 2/3 med Lakritsrulle godis smakämne. Sedan tillsätter man 10 ml nikotinbas eller nikotinfri basvätska för att få önskad nikotinstyrka, oftast 3 mg/ml eller 6 mg/ml.

Därefter blandas vätskorna genom skakning eller snurras med borrmaskin. FillUp heter Shake N´ Vape eller Shortfills på engelska.

Åtskilliga slutar tobaksröka med e-cigaretter för det funkar. Man fortsätter röka tobak, men röken består av ånga från e-vätska som är en blandning av aromer, nikotin och basvätska bestående av Vegetabilisk Glycerin och propylenglykol.

Varannan tobaksrökare dör enligt statistiken av sin tobaksrökning så det är många som byter tobaksröka av eldade tobaksblad och papper mot smaksatt ånga.

Det finns över 100 smaker på e-cigarettvätska.

Arom av frukter, pepparmint, tuggummi, lakrits, gräddkola och tropiska frukter är populära.

Godiset lakritsrulle är hur Lakritsrulle smakar. Efter 40 år med smaker blir det kul att leverera även e-vätska uttalar företagets vd Gert Strand.

En engelsk e-juicetillverkare har handlat flavours av oss i flera år. Vi hoppas komma in på marknaden så som vi såg vår klient i UK göra därborta, deras försäljning bara ökade och ökade och gör så fortfarande.

Vi vill gärna leverera till e-cigarettbutiker i Sverige, webbshoppar och postorderföretag. Tillverkare får gärna inhandla våra aromer, Glycerin och PG och själva blanda.

Högsta kvalitet nikotinvätska finns också i utbudet. Helt ren nikotin, tillverkad av ett laboratorium i Europa, är basen.

Livslängden på detta nikotin är mer än dubbelt så lång som på det vanligen brukade kinesiska nikotinet. Smaken på ångan från e-vätskan blir som bäst då nikotinet är helt rent.

Gert Strand AB etablerades 1974 och har blivit en av världens främsta fabrikant av smakessenser för dryckesindustrier, bryggerier samt annan livsmedelsproduktion.

Export till alla världsdelar står för huvudparten av bolagets omsättning. Konsumentförpackningar tillverkas av allt från vinsatser till läsk-koncentrat. Läskkoncentrat med 80% mindre socker, även osötade är en stor produkt.

Läskkoncentrat finns både klassiska samt sockerfria och är smakmässigt unika. Aromhusets läskkoncentrat finns endast på webben.T.ex. på allt-fraktfritt.se.