Allt fler gör personlig läskedryck som är nyttig med läskmaskin och trycket har varit enormt på Aromhuset att ta fram en riktigt bra sockerfri julmust. Idag finns den och räcker till på köpet till hela 12,5 liter drickfärdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i handeln innehåller ungefär 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite strösocker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

cola

Aromhuset har framställt läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom blir det jultid återigen och då vill vi inmundiga Julmust. Under december är varannan läskedryck som säljs en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och då är det ju inte alltid så praktiskt att bära flaskor ifrån butiker och varuhus.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan bruka efter personlig smak. Att man gör en rejäl prestation för miljön är en extra bonus.

Det finns bra anledning att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en avsevärt godare läskedryck. Smakessenser är lätta att använda och dessa bör doseras på ett vis som passar dej bäst. Dessutom så fungerar de bra med samtliga typer av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter drickfärdig sockerfri Julmust.

Osötad julmust med riktig julmustsmak

När du beställer Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läsk som smakar så som den skall. Allt du behöver är en flaska med den klassiska aromen. Från en halvliter essens så får du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet från 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare stil genom att ta mindre mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan nu drygt, en flaska räcker till 12,5 liter i jämförelse med det vanliga 8 liter.

Det här är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, många konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Oavsett att Zero Cola säljs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 samt 2020.

Innovativa sätt att bruka smakessenser på

Det är inte bara Julmust som blir lättare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du anser att Julmust och Slush ej fungerar ihop.

Aromhuset, som dessutom säljer 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att tillverka Slush på någon minut, också sockerfri. Vilket egentligen är omöjligt för socker behövs till att issörja skall slusha.

Metoden presenteras också den i webbshoppen allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här kan man tillverka osötad Zero Cola slush på minuter, det går lika bra med Zero Julmust

Bruksanvisning för egen sockerfri Cola Slush

Ta fram en mycket bra mixer med hög iskrosskapacitet
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en fin Slush (issörja).
Klart.

Noll väntan i långa tider med slushmuggar som ska frysas in, många kan serveras. Denna metod funkar även vid café-servering i liten skala.

zero

Det här är så typiskt för Aromhuset. Existerar inte en bra produkt alternativt vettig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie smaker för bubbelvatten, här kommer man före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting helt nytt och jättegott. Projektet kallas Sparkling Max och lär bli omtalat, kanske sätta standard hur smaksatt kolsyrat vatten skall smaka i framtiden.

Det är roligt att tillverka egen läsk och du kommer inom kort att märka att du kan skapa den ultimata drycken på så sätt. Aromer för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan nämligen mixa dem lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller tillverka sockerfri Sockerdricka.

Julmust med lite extra kolsyra kan vara ett förslag eller så kör du med något coolare inslag som apelsin.

Från läskkoncentrat så får du en lemonad som är helt unik, det finns ett komplett utbud. Dessutom så kan du räkna med att den är nyttigare. På så vis att du drar ner på strösocker samt på andra onödiga ämnen.

Din familj och kompisar kommer att uppskatta att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, exakt det de känner för!

bubbelvatten

Bubbla vatten hemma och använd smaker du inte någonsin tröttnar på

Kan hända har du känt dig irriterad mitt i sommaren när du ville ha Julmust och inte kunde få detta då butikerna inte saluför. Alternativt så tycker du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är speciellt gott. Med läskkoncentrat så kan du få den dryck du vill ha när du vill ha den.

Därjämte så kommer du inte att tröttna på din egen hemmagjorda läskedryck. Den kan hela tiden omväxla arom och så kan du ändra styrka så att det blir mer eller mindre läskedryck eller mera eller mindre smaksatt bubbelvatten.

Välj ut de smaker som du uppskattar och med sortiment

När du köper läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara smart att variera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens kalas med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får billig läsk som smakar bättre än det mesta som du kan anskaffa i butiken. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer personligen mängden kolsyra och styrkan på aromen. billig läskkoncentrat zero julmustkoncentrat Det blir god dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för något som smakar gott och inspirerande.