Absint är en väldigt känd dryck och har även förbjudits I vissa länder. I Sverige har man ständigt kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit ganska populär under tidernas gång och det är icke allihopa som gillar den rätt så beska smaken.

äta

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade rentav att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som anser att konstnärer som Van Gogh troligen blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså bringa malört, tujon samt frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli galen av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt verktyg

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att tillverka din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Ifall det inte blir en aning sött så är det besvärligt att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt verktyg och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men det här blir en aning överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du ej vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan faktiskt vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är farlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste inse då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det totalt säkert att dricka men om man gör det till vana att dricka absinten till frukost, lunch samt middag så kan det bli bekymmer.

Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte anföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Håll enbart koll på hur mycket du dricker och var aktsam med att ge för mycket till människor som har en aning bekymmer med sin alkoholkonsumtion.